Preben fik sin første schæferhund i januar 1973 og blev meget hurtigt klar over at træning med andre hundefører var vejen frem, hvorfor han blev medlem af schæferhundeklubben i juni 1973. Nogle år som medlem af C.F blev det sideløbende også til, men hovedvægten blev lagt i kreds 11, Randers, hvor Preben i mange år har været instruktør og flere gange har været medlem af kredsens B udvalg. Prebens trænings iver har igennem årene bidraget til kredsens berømte søndagsklub, hvor Preben har samlet interesserede instruktører og hundefører i kredsens figurantrum for yderligere træning og kammeratligt samvær. Adgangskortet til disse træningspas har altid været instruktør i kredsen eller tilmeldt et lydighedshold.

Preben har aflagt 11 IPO1 prøver, 9 IPO2 prøver, 54 IPO3 prøver, 17 SPH1prøver og 1 SPH2 prøve. Disse mange prøver og ikke mindst de opnåede point har også ført til at Preben 4. oktober 1977 fik tildelt hundeførermærker i bronze, sølv og guld.

I oktober 1980 blev Preben tildelt elite-hundefører mærket. Preben har til tider været ret dominerende på træningspladsen, det må tillægges hans engagement, men han er blevet mere “rund” med tiden og givet meget mere plads til nye instruktører og nye ideer.

Preben er stadig aktiv som sporinstruktør og følger interesseret med i kredsens C arbejde.

Preben Christensen blev udnævnt til æresmedlem i 2014.

Preben Christensen – Æresmedlem
Tagget på: